Főooldal
Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Kedves Látogató !

Szeretettel köszöntöm Önt a Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda honlapján az intézmény valamennyi dolgozója nevében.

Többcélú, közös igazgatású köznevelési intézményünk, két általános iskola és két óvoda egyesülésével jött létre, ami 2012-től- önkormányzati fenntartásból- az Egri Főegyházmegyéhez került át.
Az intézményünkben alapfokú művészeti iskola is működik képzőművészet és néptánc tagozattal.
Családias hangulatú tagintézményeink olyan iskolák és óvodák, ahová szívesen járnak a gyerekek, kötődnek társaikhoz, tanáraikhoz és az intézményhez. Iskolai munkánk célja, hogy a ránk bízott gyermekeket megismertessük a keresztény értékekkel, a keresztény életformával, ezáltal felvértezzük őket a világ kihívásaival szemben. Korszerű, értékálló tudást kívánunk biztosítani számukra, ami igénnyé formálja az élethosszig tartó tanulást, melynek segítségével felnőttkorukban elérhetik életcéljukat, kiteljesedhetnek hivatásukban, munkájukban.
Oktató munkánk során kiemelt szerepet kapnak az órarendbe beépített hittanórák, a művészeti nevelés, a hagyományok ápolása, az infokommunikációs eszközök használata és az angol nyelv oktatása. A mindennapos testnevelés bevezetésével, szemléletformáló programokkal az egészséges életmód fontosságára hívjuk fel a figyelmet.
Lehetőséget biztosítunk a felzárkóztatásra és a tehetséggondozásra. A hitélet fontos részét képezi óvodai és iskolai létünknek, az egyházi események kiemelt helyet kapnak programjainkban annak érdekében, hogy Istennek tetsző és tanításait követő emberekké váljanak diákjaink.

Honlapunkon keresztül betekintést nyerhet intézményeink életébe, programjaikba, megismerhetik alapdokumentumainkat.

Remélem, hogy nem csak látogatóként, hanem személyesen is köszönthetem Önt rendezvényeinken.


Nagyné Baráth Ágnes
igazgató