Nagybefőzés


A Nagy befőzés napja 2021. október 2- án szombaton került megrendezésre, amely a községünk egyik kiemelt turisztikai rendezvénye. Ezen a napon az iskola diákjai és szülei is saját programot szerveznek, amelynek a címe: Kisbefőzés. A cím jól kifejezi a nap hangulatát, minden a téli tartósításról, a szüretről, a betakarításról szól, amely a közösségi együttlétet, szórakozást, mulatságot és munkát jelentett régen és ma egyaránt.

Ezen a napon a programok a következőképpen alakultak:  – Az ősz jegyében fel kellett díszíteni minden osztálynak egy- egy asztalt, egy őszhöz kapcsolódó dal bemutatása osztályonként, terményáldás, az iskola énekkarának meghallgatása, egy totó kitöltése a környezetvédelemhez kapcsolódóan, plakát készítése osztályonként amely szintén a környezetvédelemhez kapcsolódott, a Szolnokról érkező Szigligeti Színház színészeinek előadásának megtekintése, környezeti probléma megjelenítése pillanatkép formájában, táncház.

Nagyon szép és dekoratív asztalok születtek és jó volt látni a különböző korosztályok együttműködését, a gyermekek és szüleik lelkesedését a feladatok megoldása során.