Sportnap


Szeptember 24-én kicsit borongós időre ébredtünk, de tele voltunk reménnyel, hogy napsütéses szép napunk lesz a Tisza parton.

Iskolánk diákjai a nemzeti sport nap keretében, egyházmegyénk mottójának a jegyében készültek egy vidám hangulatú vetélkedőre.

Közös bemelegítés után a felsősök fociban és zsinórlabdában mérték össze az erejüket, ez alatt az alsósok egy mesejátékot néztek meg a Művelődési házban. 11órától teljes lett a csapat a strandon.

A mottónk: „Péter hitével tekintsünk Jézusra!”Ezen a napon Péter és az apostolok meghívásának a történetét idéztük fel. Emberhalásszá válni, bizalommal munkához látni Jézusra tekintve, egymásba kapaszkodva, egymásra is figyelve.

Minden állomáson a fő szempont az volt, hogy együtt, közös erővel kellett teljesíteni.

Mocsárjárás, hálóval pingpong labdagyűjtés, kéz a kézben akadálypálya, fonáldobás, minél messzebbre voltak a teljesítendő erőpróbák.

A nap zárásaként csónakot formáltunk osztályonként, élőképként felidézve a „Vesétek ki a hálót! – bibliai történetet.

Záráskor hálával gondoltunk a szorgos édesanyákra, akik finom ebédet főztek számunkra, az állomásokon segítő szülőkre, azokra, akik a technikát és az eszközöket biztosították és mindenkire, aki jelen volt és bekapcsolódott a napba.

A kissé elfáradt pedagógusok jutalma a sok elégedett és vidám arc volt, Úgy éreztük mindannyian, hogy a napsugarai Isten mosolyát jelzik, amellyel áldását adta mindannyinkra.

 

.