Főooldal
Hittan tábor Eger 2020

Hittan tábor Eger 2020


Egy pályázatnak köszönhetően a 8. osztály Egerben táborozhatott augusztus utolsó napjaiban.

A majd féléves szünet után, örömmel találkoztak egymással a gyerekek, és mi pedagógusok is nagy izgalommal készültünk a „visszatérésre”.

2 kisbusszal indultunk el Egerbe, a Szent József Kollégiumba, ahol a szállásunk volt. Visszatérő vendégek vagyunk már, ezért meleg szeretettel fogadtak bennünket és gondoskodtak rólunk három napig.

Több tanuló nem járt még a városban, ezért a szobák elfoglalása után egy rövid városnéző sétát tettünk. A finom ebéd után vidám csapatépítő játékokat játszottunk, majd 314 lépcsőfok leküzdése következett az egyetem épületében. A Varázstoronyban ismerkedtünk a technika és a csillagászat fejlődésével, valamint megcsodáltuk a város panorámáját is.

Újabb vidám játék következett a vacsoráig. Sötétedésig az Érsekkertben játszottunk. Az esti imában sok mindenért tudtunk hálát adni.

Egy rövid éjszaka után a reggeli torna, ima, reggeli következett. Igazi lelki délelőttünk volt, először Vizi János atya bátorított bennünket arra, hogy ismerjük fel és használjuk is ki a talentumainkat. Dr. Buda Péter atya a Szeminárium rektora vezetett minket végig a papnevelő intézet ősi falai között, mesélve a kispapok életéről is. Egy kicsit misztikusnak tűnő világba kaphattunk bepillantást.

Délután a Város a város alatt időalagútjában ismerkedhettünk a magyar történelem jeles eseményeivel, amelyek Egerhez is kapcsolódtak.  A belváros alatt húzódó pincsrendszerben a bor feldolgozásával is megismerkedhettünk.

Este Érsek kerti játék, majd fagyizás következett. Ezen estén is könnyen találtunk hálára okot.

Utolsó napon Felsőtárkányba látogattunk, ahol részt vettünk a szentmisén, és Isten áldásával indultunk haza és kezdtük el a 2020-21-es tanévet.

Azt gondolom jó alkalom volt ez a röpke idő arra, hogy újra felfedezzük egymást, a közösség fontosságát és erejét, valamint Isten csodás gondviselését életünkben.


Skip to content