Elsőáldozás


Örömünnepre ébredt az egyházközség szeptember 6-án vasárnap reggel. Hat, lelkes negyedik osztályos tanulónk először járulhatott az Úr asztalához, először fogadták a szívükbe a kenyérben köztünk lévő Krisztust.

A lányok fehérben az egyetlen fiú komoly ünneplőben érkezett a templomba. Arcukon tiszta mosollyal léptek be a hívek körébe a harang hívó szavára, hiszen szombaton tisztára mosták a lelküket a szentgyónás szentségében.

A plébános atya meleg szeretettel köszöntötte őket, szüleiket, és minden jelenlévőt.

A szentbeszédben örömét fejezte ki, hogy növekedik Isten nagy családja az elsőáldozókkal, reméli, hogy sokan követik a példájukat.

A keresztségi fogadalom megújítása után nem sokkal elérkezett a legszentebb a pillanat, amikor Jézus lett a kis szívek vendége, akit imádsággal és énekkel köszöntöttek. Fejes János atya gitárral kísérte a csengő gyermekhangon előadott dallamokat.

A szentmise egyik megható pillanata volt, amikor a gyerekek megköszönték szüleiknek, hogy segítették őket a Jézus felé tartó úton, a szülők pedig áldást kértek gyermekeikre.

A mise után a plébánián agapéval folytatódott az együttlét, ahol a finom falatokkal táplálhatták a testüket is a lelki táplálék után.

Közös csoportkép készítésével zárult a közös ünneplés.

 

 


Skip to content