Főooldal
Eljárásrend járványügyi helyzet idejére

Eljárásrend járványügyi helyzet idejére


Az intézménybe csak a tanulók és az itt dolgozók léphetnek be, a bejáratnál felszerelt kézfertőtlenítő használata után!

Csak egészséges, tünetmentes gyermek és dolgozó tartózkodhat az iskolában, ennek érdekében testhőmérséklet mérésre kerül sor a bejáratnál.

A 1,5 méteres védőtávolság az iskola bejáratánál felfestésre került a csoportosulás elkerülése miatt.

Rendkívüli, előre egyeztetett időpontban történő belépés során a kézfertőtlenítő és a szájmaszk használata kötelező!

 

A tünetes, beteg gyermeket a szülőknek most nem szabad iskolába, óvodába engedni, mert azzal az egész közösség egészségét, és az iskola, óvoda zavartalan működését veszélyezteti. Fertőzésgyanús gyermeknek otthon kell maradnia, és a szülőnek telefonon kell értesíteni a gyermekorvost vagy háziorvost.

 

Fontos tudnunk, hogy melyek a koronavírus-fertőzés tünetei: a leggyakoribbak a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli a gyermekén, akkor kérjük, hogy ne engedje a gyermeket közösségbe. A legenyhébb tüneteinek jelentkezése esetén se engedje közösségbe a gyermeket!

 

Kérjük a szülőket, hogy elektronikus csatornákon (e-mail, közösségi szolgáltatás) telefonon, írásban lépjenek kapcsolatba az iskolával, pedagógusokkal.

A gyermek hiányzását az iskola csak orvosi igazolással fogadja el.

 

A szülőnek azonnali bejelentési kötelezettsége van, amennyiben ő vagy gyermeke külföldről érkezett haza, családjukban megbetegedés történt, illetve olyan személlyel találkoztak, érintkeztek, akik megbetegedtek.

 

Továbbá szeretném Önöket tájékoztatni, hogy ezen intézkedések nem mérlegelendőek, mivel a jelenlegi helyzetben a tanulók, pedagógusok, iskolai dolgozók és az Önök védelme is egyaránt fontos!


Skip to content