OKTATÁSI INTÉZMÉNYÜNKBEN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN 2020.03.16-tól RENDKÍVÜLI MUNKAREND kerül bevezetésre!
Kérjük kövessék figyelemmel oldalunkat!
Főooldal
A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja


Január 22. a magyar kultúra napja

kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Ilyentájt sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények, és egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak átadni, megmutatni valamit kulturális, művészeti életünk kincseiből.

„Egy nép a kultúrája és hite nélkül megszűnik létezni.”

(Laurell Kaye Hamilton)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval

Községünkben immár hagyomány, hogy ezen a napon a Művelődési Házban versmondó versenyt hirdetnek az irodalmat, költészetet szerető, vállalkozó kedvű diákoknak. Az érdeklődést e rendezvény iránt mutatja, hogy idén is három település általános iskolája (Nagykörű, Kőtelek, Tiszasüly) nevezett be ebbe a nemes versengésbe.

A diákok klasszikus és kortárs költők verseit egyaránt megosztották a közönséggel. Hallhattunk vidámabb és komolyabb költeményeket is, jót derülhettünk egy-egy vers csattanóján, elandalodhattunk a költemények ritmusán, megismerhettük a komolyabb versek mélységeit is.

Mindannyian egy tartalmas, kellemes délután emlékével térhettünk haza. Diákjaink pedig méltán örülhettek az ezüst, a bronz és az arany minősítésnek, illetve a jutalomkönyveknek, különdíjnak.

Köszönjük a diákok, szülők és pedagógusok munkáját, a zsűri figyelmét, jó tanácsait, a Művelődési Ház könyvajándékait, különdíjas utalványait, figyelmes gondoskodását.

Iskolánkat képviselték a 2020. január 24-i versenyen:

 1. osztály:
  Farkas Tamás (ezüst minősítés)
  Murvai Kiara (ezüst minősítés)
  Szabó Amanda (ezüst minősítés)
 2. osztály:
  Gregor Péter (ezüst minősítés)
 3. osztály:
  Csűry Domán (ezüst minősítés)
  Mészáros Tamás (arany minősítés)
  Tóta Hanna (arany minősítés és különdíj)