OKTATÁSI INTÉZMÉNYÜNKBEN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN 2020.03.16-tól RENDKÍVÜLI MUNKAREND kerül bevezetésre!
Kérjük kövessék figyelemmel oldalunkat!

Adventi lelkinap


Adventi lelki nap

Az advent szó jelentése: Úrjövet. Az Úr Jézus első jövetelére készülünk 4 héten át, emlékezve arra a hosszú várakozásra, amíg a Megváltóra várt a világ.

Iskolánkban a hétfői hét indító lelki percekkel és az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával hangolódtunk az ünnepre. Varázsszavak és mondatok jelentek meg a lépcső melletti falakon és segítették a tanulókat, hogy a lelkük alkalmassá váljék a születendő Gyermek befogadására. Ennek a készületnek volt a lezárása a lelki napunk.

Az első órában az osztályfőnökökkel közösen kutatták a tanulóink az ünnep valódi titkát. Elcsendesedve beszélgettek és közben ügyes kezek képeslapokat készítettek azoknak, akik a kórházban kénytelenek tölteni a szent ünnep napjait. A napunk csúcsa a közös szentmise volt, aminek a keretében az 5. osztály tanulói előadták a pásztorjátékot, amely felidézte a 2000 évvel ezelőtti eseményeket. Osztályfőnökük Valuska Judit tanárnő és Surányi István tanár úr segítette őket abban, hogy méltó módon szólaltassák meg, az evangéliumi történetet. A tornaterem adott helyett a misének, amelyet a művészetis diákok csodás alkotásai díszítettek és egy szépen díszített karácsonyfa is segítette az áhítatot. Köszönet Nagypál Anikó és Veresné Bagi Zsuzsanna tanárnőnek az alkotásokért.

A szentmisén sokan fogadhatták a szívükbe a kenyérben lévő Jézust, lelküket nyitott istállóvá változtatva.

A mise után az osztályok egy-egy általuk kiválasztott dalt énekeltek el először egyedül, majd mindannyian közösen.

Igazgató nő záró szavai után nagy izgalommal és örömmel a szívünkben indultunk a téli szünet napjainak és a karácsonyi ünnepnek.