OKTATÁSI INTÉZMÉNYÜNKBEN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN 2020.03.16-tól RENDKÍVÜLI MUNKAREND kerül bevezetésre!
Kérjük kövessék figyelemmel oldalunkat!
Főooldal
Teremtésvédelem a Petrovayban

Teremtésvédelem a Petrovayban


Az Egri Főegyházmegye oktatási intézményei minden év márciusában a teremtett világ védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet. Iskolánkban március 25-én hétfőn reggel a hétindító gondolatok már erre hívták fel a figyelmet. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Jézus fogantatásának az ünnepe. Isten méltó helyet készített Szűz Mária szíve alatt Fiának, Hiszen megóvta őt az áteredő bűntől, alkalmassá tette a arra, hogy a Megváltót befogadja.
Nekünk is helyet kell készíteni Isten ajándékai számára, meg kell a szívünket tisztítani, hogy alkalmasak legyünk a kegyelem befogadására.
A természet maga is a tavaszi napsugarak erejétől ébred fel, válik alkalmassá a termővé válásra. A mi feladatunk az, hogy ne akadályozzuk meg a természet Isten alkotta rendjét működésében azzal, hogy elborítjuk szeméttel a környezetünket,
A teremtett világ védelme érdekében több héten át dolgoztunk közösen.
Technika órákon újra felhasználtuk a kidobásra szánt műanyag flakonokat, wc gurigákat. Tanulóink igen kreatívan használták ezeket a tárgyakat. Készült tavasz tündér, virág, ügyességi játék, ritmus hangszer, mobil tartó. A ceruzahegyezéskor keletkezett forgácsot ügyes kezek művészeti alkotásokká alakították át Az elkészült alkotásokból kiállítást rendeztünk a Művelődési házban.
Március 23-án bekapcsolódtunk a Te szedd! akcióba, Szolnok és Nagykörű között az útmentén szedtük a szemetet.
Március 25-én osztályonként indultunk a faluba, hogy megtisztítsuk utcáinkat, árkainkat az eldobált szeméttől. A strand és az erdő sem maradhatott ki a takarításból, itt szedtük a legtöbb hulladékot.
Óvodásaink a templom környékén szorgoskodtak, megszépítve a Keresztút stációit is.
Ezek a napok felhívták figyelmünket a Teremtőtől kapott feladatunkra, óvjuk, védelmezzük a földünket, hogy a világ végezetéig hirdethessék Isten dicséretét!