OKTATÁSI INTÉZMÉNYÜNKBEN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN 2020.03.16-tól RENDKÍVÜLI MUNKAREND kerül bevezetésre!
Kérjük kövessék figyelemmel oldalunkat!

Szakmaválasztó


2019. január 23. került sor iskolánk tornatermében a 7.-8. osztályos diákjaink pályaválasztását segítő rendezvényre. Középiskolák érkeztek Szolnokról és egy intézmény Kenderesről. Diákjaink a leggyakrabban ezeket az iskolákba jelentkeznek és nyernek felvételt. A Szakképzési Centrumokból olyan diákok érkeztek az oktatók mellett, akik nálunk fejezték be az általános iskolát. Nagy öröm volt őket látni és a az egykori diáktársak is nagyon megörültek egymásnak.
Minden szakma igyekezett bepillantást adni az ott folytatott tevékenységről. Kipróbálhatták a különböző eszközöket, amelyekkel a faiparban és a hegesztés során használnak. Szimulálták az újjáélesztést és az idegentest nyelése során alkalmazandó műfogást, játék babán gyakorolhatták a csecsemőgondozást. Ügyes kezű fodrász tanulók bemutatták a haj fonások sokféle módját és a sminkelés alapjait is gyakorolhatták. Egy rövid tájékoztatást kaptak a jelentkezési határidőkről és a kollégiumi lehetőségekről is.
Az Ipar Kamara képviselője fontos információkkal szolgált a gyakorlati helyekről, ösztöndíjakról és hiány szakmákról.
Kötetlen beszélgetések folytattak a jelenlévő diákokkal és oktatókkal, amelyek során sok kérdésükre kaphattak szakszerű választ.
A munkavállalásról is szóltak, hogy a középiskola elvégzése után milyen területeken tudnak majd elhelyezkedni. ami most távolinak tűnik, de segíthet a döntésben, hol is folytassák tanulmányai